الجلاش بالكستر خطييييييييييييييييييييييييييرررررررررر 12925382151668
الجلاش بالكستر خطييييييييييييييييييييييييييرررررررررر 12925382151668
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الجلاش بالكستر خطييييييييييييييييييييييييييرررررررررر

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
اللهم توفنى ساجده
نجمة متألقة
نجمة متألقة
اللهم توفنى ساجده


الجلاش بالكستر خطييييييييييييييييييييييييييرررررررررر 895191578
الجلاش بالكستر خطييييييييييييييييييييييييييرررررررررر 957506121
عدد المساهمات : 36
نقاط : 70
تاريخ التسجيل : 30/08/2012
العمر : 48
الموقع : بيت زوجى

الجلاش بالكستر خطييييييييييييييييييييييييييرررررررررر Empty
مُساهمةموضوع: الجلاش بالكستر خطييييييييييييييييييييييييييرررررررررر   الجلاش بالكستر خطييييييييييييييييييييييييييرررررررررر Emptyالثلاثاء سبتمبر 04, 2012 4:15 am

الجلاش بالكستر انا بحبه جدا وله معجبين كتير :heart: :heart:


أي مناسبة لازم يكون موجود

و طريقته سهلة و بسييييطة جدا

و ما بياخدش وقت خالص



الطريقة لعمل صينية وسط

لفة جلاش النوع الى بتفضليه

2 كوب لبن

ملعقتين كبار مليان كاستر فانيليا

فستق مجروش خشن للزينة

(حسب الرغبة و المتاح وطبعا للظروف الصعبة نمشيها سودانى ميضرش

سمن بلدي

(بتفرق و الله يا جماعة في الطعم و الريحة اوي)


بنحضر الشربات في الاول

بنحط كوبايتين ماية علي كوب و نصف سكر و عليهم عصير نصف ليمونة

و نحطهم علي النار

و عند بدأ الغليان نحط كيس فانيليا

و نسيبه يغلي لحد ما يصل للقوام المطلوب تقريبا 10 دقائق

(بالنسبة للجلاش الشربات المفروض يكون تقيل بس مش اوي)


نعرف القوام باننا نحط ملعقة في الشربات و نخليها تنقط علي سطح رخامي

و لما النقطة تنزل و تفرش بالرحة تكون استوت و نطفي النار

لو نزلت النقطة ثقيلة و مافرشتش يبقي اعملي بيه أي حاجة تانية غير الشربات

للي اول مرة يعمل الشربات ياريت يعمل الاختبار ده كل شوي



و بعد ما الشربات يخلص نحطة في الثلاجة

علشان لازم نحطه علي الجلاش ساقع

و بعدين بنحضر الكاستر

بحط كوبايتين اللبن في كسرولة و احليهم بالسكر

و احط عليهم ملعقتين الكاستر و اقلب كويس علشان الكستر يدوب كويس

(علي فكرة للي مش بيحب الحاجة مسكرة زيادة ممكن ماتحليش اللبن و كفايا الشربات)

و احطهم علي النار

مع التقليب علشان ما يكلكعش

و لما يغلظ القوام نطفي النار

(يفضل قوام الكستر بتاع الحشو يكون غليظ اوي)

و اركنه علي جنب علي ما يبرد

و ابدأ في عمل الجلاش

ادهن الصينية سمن بالفرشة

و بعدين اقسم لفة الجلاش نصفين

(هي تقريبا بتكون 18 او 19 ورقة)

و نبدأ نحط راقين و ندهنهم بالفرشة سمن

و نثني الجوانب لتحت علشان الشكل النهائي

(يعني نطبقها لتحت)

و هكذا كل مرة ورقتين في الراق الواحد لحد ما نعمل اربع راقات و بعدين نحط ورقة واحدة بس و ماندهنهاش سمن علشان هنحط فيها الحشو و مانتنيش

اطرافها نخليها لفوق كده علشان نفقلها علي الحشوة علشان مايسحش و يتحرق من الجوانب

و نحط الحشو نقفل الاطراف عليه

و فوقه ورقة واحدة تانية نغطي بيها الحشو و ندهنها سمن

و بعدين تكمل وضع الجلاش ورقتين بعد ورقتين كما بدأنا لحد النهاية

و كده نكون خلصنا الصينية

و نقطعها بالسكين بالشكل اللي انت عايزاه

و ندخلها الفرن في الرف اللي من تحت علي درجة حرارة متوسطة

و لما تبدأ في الاحمرار من الجوانب نحطها تحت الشواية علشان اللون

طبعا ممكن نحطها في الرف اللي في النصف بحيث تتحمر من تحت ومن فوق مع بعض في نفس الوقت

بس بالطريقة اللي قلت عليها بتكون مقرمشة من تحت و من فوق و في النصف طريه

زي بتاعة برة

و كده خلاص خلصت

بمجرد ما تطلع من الفرن لاااازم نسقيها شربات ساقع

و نغطيها مباشرة بورق جرايد

جرنال كامل علي بعضه

و رق الجرايد احسن من غطاء الحلة علشان بيمتص البخار اللي متصاعد من الجلاش و في نفس الوقت مايكتمهوش فيعجن

و نسيبها لحد ما تشرب الشربات و تبرد شوي

و تقدم بالهنا :D :D

طيب لو مش عايزة كاستر او مش متاح

ممكن مهلبية

( كوبين لبن +ملعقتين كبار نشا و ندوبهم مع بعض ونحطهم علي النار لحد ما يغلظ القوام)

وتكون بنفس الخطوات برضه

طيب لو عايزاها محشية مكسرات او مش محشية خالص

المكسرات بتكون عبارة عن كوب مكسرات و عليه نصف كوب جوز هند و عليه نصف كوب سكر و يتقلبوا مع بعض و نحطه في النصف

بس مش نفس الطريقة

بنجهز الصينية عادي ونقسم اوراق الجلاش نصفين

ونحط النصف الاول كله دفعة واحدة و نحط فوقه الحشو و نحط النصف الاخر برضه كله دفعة واحدة

من غير أي سمن بين الورق

و نقطع الجلاش بالسكين بالشكل المرغوب

و نصب فوقه كوب سمن بلدي ساخن جدا بحيث ينزل يطش علي الوجه

و بحيث يصل لكل الاماكن بالتساوي

و لو سادة نحط ورق الجلاش كله دفعة واحدة و نقطعه بالشكل بتاعنا

و نحط عليه كوب السمن

(لا تقلقوا هنتخلص منها بعدين)

و يدخل الفرن عادي

بس بمجرد ما يخرج اصفيه من السمن الزائد

(هينزل كتير ماتخافوش)

و كده بيخرج مورق زي بتاع المحلات بالضبط

و بعدين نحط عليه الشربات عادي و نغطيه بالجرنال

علي فكرة طريقة الشربات ديه بتاعة منال العالم

(اكيد عارفينها طبعا)

و برضه فكرة السمن علي الجلاش المحشي بالكسرات و السادة ديه قالت عليها منال العالم و شيف اسامة السيد

و بالهنا و الشفا ياقمرات
:D :D :D
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام عمار
المديرة العامة
المديرة العامة
ام عمار


الجلاش بالكستر خطييييييييييييييييييييييييييرررررررررر Jb12915568671
الجلاش بالكستر خطييييييييييييييييييييييييييرررررررررر 811003607
عدد المساهمات : 162
نقاط : 445
تاريخ التسجيل : 30/08/2012
الموقع : حب الله ورسوله

الجلاش بالكستر خطييييييييييييييييييييييييييرررررررررر Empty
مُساهمةموضوع: رد: الجلاش بالكستر خطييييييييييييييييييييييييييرررررررررر   الجلاش بالكستر خطييييييييييييييييييييييييييرررررررررر Emptyالثلاثاء سبتمبر 04, 2012 10:58 am

جزاكى ربى الفردوس الاعلى ونفع بيكى كل الاعضاء وكل المنتديات موضوع جميل جدا :lol:
اخيتى انتى متالقه فى موضوعاتك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://rageytredarabaha.yoo7.com
 
الجلاش بالكستر خطييييييييييييييييييييييييييرررررررررر
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: مطبخ راجيه رضى ربها :: حلويات وعصائر-
انتقل الى: